In deze training krijg je nieuwe inzichten en vul je je gereedschapskist om een team beter te laten samenwerken en aansprekende resultaten te leveren.

Je krijgt een praktische training waarbij jouw praktijksituatie centraal staat, je leert via actieve en interactieve werkvormen en theorie wordt gericht behandeld. Dus geen college en dikke boeken lezen.

Je leert in een veilige omgeving met deelnemers uit verschillende organisaties (maximaal 4 tot 10 deelnemers), waarbij waardevolle intervisie aan de orde is.

De volgende thema’s worden in deze training behandeld:

  1. De basisprincipes van leidinggeven aan een team: je krijgt een beter inzicht in het vak leidinggeven. Je weet hierdoor welke leidinggevende rollen er zijn en wat die van je vragen.
  2. Versterken van je coaching- en aanspreekvaardigheden: je krijgt instrumenten aangereikt waardoor je beter in staat bent om elk (soms lastig) gesprek tot een goed einde te brengen. Je leert hoe je een boodschap effectief kan laten landen.
  3. Versterken van je persoonlijk leiderschap: je reflecteert op wie jij bent, wat je krachten en valkuilen zijn en wat voor een leider jij wilt zijn. Je bent hierdoor beter in staat je eigen persoonlijke ontwikkeling in beweging te zetten en te houden.
  4. Sturen op werkplezier, persoonlijke en teamontwikkeling: je krijgt inzicht in de knoppen waarop jij kan drukken om het team in ontwikkeling te krijgen voor een betere samenwerking. Gedurende de training ga je met praktijkopdrachten aan de slag om je team sterker te maken.
  5. Sturen van je team op samenwerking met andere afdelingen en klanten: je leert hoe je je team klantgerichter kan maken. Je krijgt praktische instrumenten aangereikt om je team van buiten naar binnen te denken en te handelen.
  6. Voeren van procesmanagement op resultaten: je leert hoe je het team met draagvlak kan richten op de juiste doelen en prioriteiten. Tevens krijg je inzicht in welke rol jij dient te pakken om te zorgen dat gewenste resultaten gerealiseerd worden.
  7. Reflecteren op en sturen van je leiderschapsontwikkeling: doorlopend leer je te reflecteren op je eigen leiderschapsonwikkeling en onderneem je diverse ontwikkelacties. Aan de hand van 4 individuele coachingsgesprekken wordt je hierbij geholpen en geïnspireerd.