De leergang

Je ervaart de complexiteit van een vraagstuk, waarbij je zoekt naar een gedragen oplossing voor alle stakeholders. Je hebt te maken met verschillende stakeholders en hun belangen, die soms overeenkomstig en overlappend zijn, maar vaak tegengesteld en conflicterend. Denk daarbij aan een gemeentelijke herindeling of regionale energietransitie.

Het voelt als een uitdagend schaakspel, maar dan op meerdere borden tegelijk.

Je hebt behoefte aan een integrale aanpak voor effectief samenwerken en het creëren van een duurzaam draagvlak en je wilt je ontwikkelen tot een succesvolle regisseur van stakeholder-participatie.

Herken je deze uitdagingen? De leergang ‘Samenwerken aan stakeholder-participatie’ is bestemd voor professionals die verantwoordelijk zijn voor beleidsvraagstukken, waarbij participatie van interne en/of externe stakeholdergroepen een belangrijke rol heeft.

Opzet en werkwijze

Centraal in het leertraject is de interactie tussen alle deelnemers op basis van eigen ervaringen en casuïstiek. In de training ga je samen met andere professionals werken aan een set vaardigheden en een praktisch proces om deze vraagstukken succesvol aan te pakken.

De leergang wordt verzorgd door een team van gespecialiseerde trainers en coaches. Ieder van hen werkt als zelfstandig adviseur en heeft daarbij ruime ervaring met de regie van participatieve online en offline processen in het (semi)publieke domein.

Zij brengen een unieke expertise en persoonlijkheid in en bieden de deelnemer een breed scala aan kennis en ervaring in een afwisselend en dynamisch programma.

Na het intakegesprek volg je in zeven maanden zeven interactieve en praktijkgerichte leiderschapstrainingen, waarbij je:

  • samen leert met deelnemers uit verschillende organisaties (8 tot 12 deelnemers)
  • instrumenten en theorieën krijgt aangereikt die direct toepasbaar zijn in de praktijk
  • de nadruk legt op leren door het doen, het ervaren en het reflecteren hierop
  • met een relevante praktijkcase voor stakeholder-participatie aan de slag gaat
  • na elke trainingsdag zelf verder werkt aan je praktijkcase.

Het gezamenlijke leertraject wordt ondersteund door een aantal individuele coachingsgesprekken die gericht zijn op je persoonlijke situatie en leerbehoefte. Daarnaast heb je toegang tot een online informatie- en inspiratieomgeving.