Wat is het?

Je wilt een project uitvoeren, waarbij het betrekken van stakeholders een belangrijke voorwaarde is. Daarbij wil je met de experts van Facilitating Company sparren op het gebied van participatie. Hoe ontwerp je een participatieproces, wie doen er mee in jouw consultatie en hoe krijg je draagvlak of acceptatie voor het resultaat. Kortom: hoe organiseer je in een dag jouw eigen participatieproject?

In deze training maken we samen met jou een participatieaanpak en passen we de belangrijkste aspecten van een participatieproject toe.

Voor wie bestemd?

Deze training is bestemd voor iedere professional die vanuit zijn of haar functie een participatie-project wil organiseren om stakeholders als burgers, bedrijven, klanten of medewerkers te betrekken bij een gezamenlijk vraagstuk voor een maximaal draagvlak en een optimaal resultaat.

Wat ga je doen?

Samen met de experts van Facilitating Company maak je een participatiedraaiboek waarbij alle belangrijke stappen aan bod komen, zoals:

  • Het plan van aanpak
  • De risico-analyse
  • De communicatiestrategie
  • Het procesontwerp
  • Het organiseren van fysieke en online bijenkomsten
  • Het belang van kwalitatieve, kwantitatieve en metadata

Wat levert het op?

In een dag maak je een participatieplan, waarmee je de direct aan de slag kunt. Je doorloopt de belangrijkste facetten van het ontwerpen, plannen en uitvoeren van een participatieproject. Met een volledige en succesvolle aanpak houd je grip op jouw participatieproces.